Haaksbergen 2022

Groepsfoto familieweekend Haaksbergen 2022

Van vrijdag 19 augustus tot zondag 21 augustusĀ  verbleven we in groepsaccommodatie De Nolle. Deze groepsaccomodatie staat op het vakantiepark van Erve Bruggert in Haaksbergen. In De NolleĀ  zijn vier slaapkamers. We huurden er een aantal hotelkamers bij. Deze bleken zeer ruim en luxe te zijn.

Op vrijdag maakten we kennis met teckel Juultje. Zelf hadden we baby Evander nog niet gezien, wat een prachtig mannetje.

Voor de salademaaltijd – dank iedereen voor het meenemen van salades en bijgerechten, dit werkte uitstekend en was erg lekker – verkenden we het terrein. Er bleek een klein zwembad te zijn, een grote spelletjesschuur met poolbiljart en een restaurant.

’s Avonds verzorgde Sibren een pubquiz. Wat ik hier zelf van leerde, is dat de boer bij klaverjassen ook wel de jas heet. Vandaar natuurlijk klaverjassen.

Waterrad van de watermolen bij Haaksbergen
Waterrad van de watermolen bij Haaksbergen

Op zaterdag verkenden we de buurt. Het waterpark en de watermolen zijn leuke attracties om naar toe te wandelen. Ik bezocht zelf het sportveld in de buurt, om er met mijn smartphone-bestuurbare papieren vliegtuigje te vliegen. ’s Middags kwam de slager de barbeque en het eten brengen. Handig dat we dat lieten komen.

Barbecue 2022 (1)
Barbecue 2022 (1)
Barbecue 2022 (2)
Barbecue 2022 (2)

Sjoerd Jan en Aaltsje verzorgden ’s avonds een familiespel. Daarna werden er natuurlijk weer wat potjes geklaverjast. Ook werd het poolbiljart in de spelletjesschuur bezocht.

Tjeerd en Ilse kijken even naar een beeldscherm
Tjeerd en Ilse kijken even naar een beeldscherm

Na de patatjes op zondag, bezochten Sibren, Jasper en Ilse klimpark Rutbeek in de buurt. Dat was een tegenvaller. Er was vrijwel niemand en het voelde niet helemaal goed. Gelukkig is er niets gebeurd, maar er nog een keer naar toe hoeft niet.

Waar we wel weer naar toe gaan, is naar De Nolle zelf. Want meteen na afloop van het familieweekend hebben we een optie genomen op volgend jaar. Ondertussen is deze optie omgezet in een boeking: van vrijdag 25 augustus 16 uur tot zondag 27 augustus 17 uur is het familieweekend 2023, weer in Haaksbergen.

Auteur: remco

As a reliable and diplomatic problem-solver I have more than 15 years of experience in working on the intersections of language, data, archives and technology, and business, education, science and government. I am an experienced advisor, board member, management team member, project manager, computational linguist and trainer/lecturer. As Veenentaal, I created redekundig.nl, a website for parsing sentences. For more, see: https://nl.linkedin.com/in/rvanveenendaal