Tour de France

Naast dat ik zelf gekorfbald heb, kijk ik graag naar sport. Voetbal, snooker, darts, tennis, golf en natuurlijk de Tour de France.

TourDeFranceLogoSinds ik studeerde doe ik mee aan de Internet Tour de France Game van Erik Tjong Kim Sang, een van mijn docenten bij Alfa-Informatica aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met mijn studentenkorfbalvrienden Erwin Boers en Anton Krijgsman besprak ik in de eerste jaren tijdens Parkpop onze tourstrategieƫn. Daarna schreven we onze teams in. Dat stukje van de jaarlijkse traditie hebben we niet kunnen volhouden, maar we behoren ondertussen wel tot de gameveteranen.

Een tweede tourpoule waar we aan mee doen is het tourspel van de familie Boers (geen familie van Erwin). Bij Erik kun je vrij kiezen uit de renners en helpt het om veel goede sprinters te kiezen. Bij Boers gelden beperkingen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de verschillende truien en mag maar 1 kopman in je team hebben. Anton (2x) en ik (1x) hebben dit spel al eens gewonnen.

Bij Erik vind je links naar meer tourpoules. De twee waar ik aan meedoe zijn onderdeel geworden van mijn persoonlijke tourtraditie. Ze maken het ieder jaar weer net wat leuker om de Tour de France te volgen. Wat is jouw tourtraditie?

Auteur: remco

As a reliable and diplomatic problem-solver I have more than 15 years of experience in working on the intersections of language, data, archives and technology, and business, education, science and government. I am an experienced advisor, board member, management team member, project manager, computational linguist and trainer/lecturer. As Veenentaal, I created redekundig.nl, a website for parsing sentences. For more, see: https://nl.linkedin.com/in/rvanveenendaal